Forum BMW3ER Strona Główna
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Współpraca z forum: bmw3er@bmw3er.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: menl
14-11-14, 23:02
Kodowanie NCS+NCSDummy filmy instruktażowe
Autor Wiadomość
KonradGT 
masta blasta



BMW: E36
Silnik: M54B30
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 32 razy
Dołączył: 23 Maj 2012
Posty: 846
Skąd: Wwa
Wysłany: 28-01-15, 13:34   

Jak wygląda kodowanie wersji przed/po liftowych E46? Czy polifty mają dużo więcej opcji "ciekawy bajerów" do uruchomienia w NCS?
_________________
E36 Coupe M50B25TU Madeiraviolett M-Pakiet

Prawdziwy mężczyzna powinien zbudować dom, spłodzić syna i posadzić... auto na glebie.

Mechanika, diagnostyka, modyfikacje, SWAPy, instalacje LPG.
 
 
 
kkkkamil26 



BMW: E36 320i 1997
Imię: Kamil
Silnik: M52B20
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 06 Wrz 2011
Posty: 246
Skąd: Olesin/ok. Warszawy
Wysłany: 28-01-15, 17:12   

Jest kilka wersji modułów poliftowych. Im nowszy tym więcej opcji.

W E46 pod kieniec produkcji można włączyć np: "brake force display"

Sczytaj moduł i szukaj w ncs dummy.
Większość opcji jest przetłumaczona na język angielski.
_________________
Sprzedam interfejsy diagnostyczne ADS, OBD i K+DCAN.
BMW E30, E31, E32, E34, E36, E38, E39, E46, E60, E90
http://www.interfejsads.ugu.pl Facebook: http://fb.me/MiloBMW/
 
 
 
DonElton 
Liryczny Sadysta


BMW: E36, E46
Silnik: b20,b25
Nadwozie: Sedan
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 27 Lis 2013
Posty: 292
Skąd: Żabia Wola (WGM)
Wysłany: 14-02-16, 17:41   

Na wstępie napiszę mam win7 64bit, pobrałem działającą inpę + ncs na win 64bit z chomika. INPA wersja 5.0, NCS 4.0.1. . Inpa działa bezproblemowo, ncs odpala ale ma problemy. Zatem zainstalowałem Virtualbox + Win XP sp3, ta sama inpa i ncs, niby działa, daje rade programować LSZ ( e46, auto mam z 2000r, gniazdo okrągłe pod maską, i prostokątne wewnątrz) ale z innymi modułami jest problem.


Głownie mam problem z zczytaniem wszystkich modułów na raz czyli Process Car F3, jak wybiorę opcję coapireadsgGetFswPsw wywala mi takie okienko:



Nie wiem co mam tu wpisać, co bym nie wpisał wywala dalej błędy i tyle.



Ale dobra, próbuję wybrać inny moduł niż LSZ, wybieram np. IHK - chcę zaprogramować ogrzewanie tylnej szyby z automatu przy 3st C.
Więc standardowo F5, dalej coapireadsgGetFswPsw, no i wywala mi taki błąd:



Moduł GM5 czyta czasami ok, czasami wyskakuje taki błąd jak wyżej, aczkolwiek mogę uzyskać fswpsw z tym że po zmianie w nim linijek i kodowaniu nie zachodzą zmiany..

To samo co w module IHK mam w KMB, reszty nie próbowałem jak narazie. Gdzie leży pies pogrzebany ? od czego zacząć? Może problem leży w samym NCS'ie który został dostosowany do działania z win7 64bit?
 
 
maciekx 



BMW: 320i E90
Imię: Maciej
Silnik: n46b20
Nadwozie: Sedan
Dołączył: 26 Wrz 2016
Posty: 67
Skąd: Mrągowo
Wysłany: 13-10-16, 18:56   

A ja mam ten problem ze mam ncs expert 4.0.1 i gdy wybieram profil expertmode następnie chcę go edytować wpisuje hasło repxet i ok i nic mi nie wyskakuje żadne okienko żeby tam pozaznaczac te opcje car/key itp. Próbowałem na win 10 i XP i to samo ktoś jest mi w stanie pomóc?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum www.bmw3er.pl powered @ 18.01.2008
Kontakt: bmw3er@bmw3er.pl
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 15