Forum BMW3ER Strona Główna
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Współpraca z forum: bmw3er@bmw3er.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Akumulator się rozładowuje
Autor Wiadomość
wladek1712 



BMW: E39 530d
Imię: Marcin
Silnik: M57
Nadwozie: Touring
Pomógł: 7 razy
Wiek: 28
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 319
Skąd: Rogoźno
Wysłany: 24-03-10, 11:18   Akumulator się rozładowuje

Mam pewien problem z elektryką.
Ako jest nowe ma dopiero 2miesiące.Po 2 dniach postoju akumulator jest już zbyt słaby żeby odpalić potwora.Po .05h ładowaniu pali dobrze.
Zauważyłem że nawet po całonocnym ładowaniu aku podczas odpalania kontrolki przygasają ale motor pali. :foch:
Wymieniłem rozrusznik bo robił zwarcie i jest trochę lepiej ale dalej pada bateria.
Sprawdzałem pobór wychodzi 0.3A-to jest norma??
 
 
Morfii 


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 1657
Wysłany: 24-03-10, 11:46   

wladek1712, wpisz w wyszukiwarce jeż...
Mi chyba też padł... :cenzura:
 
 
krzysiek8833 
Moderator



BMW: BMW 318is(swap m52b28), e30 320i, e46 330i
Imię: Krzysiek
Silnik: m54b30
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2008
Posty: 4196
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 24-03-10, 13:06   

powinno być chyba 0.03A
_________________
Moja miłość zaklęta w konie mechaniczne http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=244
 
 
 
Forest.maxbimme 



BMW: E46 330d 212 KM 468 Nm
Imię: Sebastian
Silnik: M57
Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 175
Skąd: Polkowice / Oława
Wysłany: 24-03-10, 15:26   

Też obstawiałbym sprawdzenie jeża...sprawdź czy po zgaszeniu silnika, po kilku minutach nadal słychac szum wentylatora klimy. Jesli tak, jeż do wymiany.
_________________
BMW Klub Wrocław
http://www.maxbimmer.pl/forum.php

Gość looknij na moje E46 330d
http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=9071&start=0

Film z modami http://youtu.be/DDY6lvAMqV0

 
 
 
krzysiek8833 
Moderator



BMW: BMW 318is(swap m52b28), e30 320i, e46 330i
Imię: Krzysiek
Silnik: m54b30
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2008
Posty: 4196
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 24-03-10, 15:54   

Forest.maxbimme napisał/a:
jeż do wymiany.

niekoniecznie, jesli jest na 100% pewne ze to wina jeża to najpierw trzeba go przelutować i mozliwe ze juz bedzie ok!
_________________
Moja miłość zaklęta w konie mechaniczne http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=244
 
 
 
walker0210 



BMW: E36
Imię: Rafał
Silnik: M43B16 :(
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 39 razy
Wiek: 33
Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 3133
Skąd: Brzesko - [KBR]
Wysłany: 24-03-10, 20:11   

wladek1712, a jesteś pewien akumulatora ?? Może on nie trzyma prądu
_________________
Gość zobacz moją Padakę

I ♥ E36

Potrzebujesz SAM NAPRAWIAM do swojego Kebaba ?? Zajrzyj do mojego chomika
 
 
 
Simon623 


BMW: M43B16
Wiek: 30
Dołączył: 07 Gru 2009
Posty: 25
Skąd: Gliwice
Wysłany: 24-03-10, 22:54   

0.3A rozładuje aku w kilka dni.
Jeśli wiadomo, że coś ciągnie prąd to teraz trzeba się dowiedzieć co. Proponuję po prostu odpinać po kolei bezpieczniki sprawdzać jak zmieni się pobór. Za normalny, akceptowalny poziom uważa się max. 0,05A. Choć czasem radio potrafi wziąć więcej w połączeniu z alarmem i dodatkowym wyposażeniem.
 
 
wladek1712 



BMW: E39 530d
Imię: Marcin
Silnik: M57
Nadwozie: Touring
Pomógł: 7 razy
Wiek: 28
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 319
Skąd: Rogoźno
Wysłany: 25-03-10, 09:17   

Ze starym rozrusznikiem miałem pobór 2A :hyhy:
Teraz trochę niższy ale dalej dupa.
Spróbuję dzisiaj wpiąć miernik i sprawdzić te obwody wszystkie.
A co do tego kolczastego stwora....po wyłączeniu silnika wentyl chodzi przez jakąś minutę a później słychać jakiś głośny zgrzyt :lol: od wczoraj 2 stopień prędkości nie działa :niepasi:
 
 
renoraines 
Przyjaciel Forum



BMW: było E39 540ia,E46 320cd
Imię: Bartek
Pomógł: 14 razy
Dołączył: 24 Sty 2008
Posty: 992
Skąd: Wlkp
Wysłany: 25-03-10, 19:38   

Może coś ostatnio wymieniałeś/podłączałeś (alarm,radio, odcięcie zapłonu, wtyczki itd)? Generalnie trzeba sprawdzić po bezpiecznikach.


krzysiek8833 napisał/a:
powinno być chyba 0.03A


dokładnie, 0.3A to za dużo.
_________________

 
 
lodger24 


BMW: 320 E36
Imię: Hubert
Silnik: M50
Wiek: 36
Dołączył: 07 Lip 2009
Posty: 54
Skąd: Ostrów Mazowiecka
Wysłany: 27-03-10, 17:33   

mój kolo miał taki sam problem Wymieniał co tylko mu mówili w serwisie (diody, rozrusznik, itp.). Koszty rosły.. w końcu podskoczyłem z nim do znajomego elektryka. Wyłączyliśmy wszystko w aucie co tylko się dało, facet polatał trochę z woltomierzem i okazało się że ciągle jest gdzieś pobór prądu. Po jakimś czasie wyszło że to radio pobiera a dokładni podtrzymanie, luminescencja itp. Poradziłem mu żeby wstawił na główny przewód (+) od radia malutki wyłącznik zasilania. Problem znikł i autko pali bez problemu nawet po 2 tygodniach postoju ;)
Pozdro
 
 
 
krzysiek8833 
Moderator



BMW: BMW 318is(swap m52b28), e30 320i, e46 330i
Imię: Krzysiek
Silnik: m54b30
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 80 razy
Wiek: 30
Dołączył: 31 Sty 2008
Posty: 4196
Skąd: Stalowa Wola
Wysłany: 27-03-10, 17:37   

wpiąć sie miernikiem szeregowo pod aku i wyciagać po kolei bezpieczniki i patrzec kiedy spadnie pobór.
_________________
Moja miłość zaklęta w konie mechaniczne http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=244
 
 
 
wladek1712 



BMW: E39 530d
Imię: Marcin
Silnik: M57
Nadwozie: Touring
Pomógł: 7 razy
Wiek: 28
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 319
Skąd: Rogoźno
Wysłany: 29-03-10, 11:05   

Problem rozwiązany :hyhy:
Poszalałem trochę miernikiem po samochodzie i okazało się radio wciąga dużo prądu(było podłączone pod zapłon).Sam je instalowałem więc wszystko było ok z zasilaniem.
Zmieniłem Remote od wzmaka na wyjście z radia ponieważ dotychczas był podłączony na niebieskim kablu anteny.Po tym zabiegu pobór prądu wynosi 0.02A :yeah:
Nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiście coś z tym kablem było nie halo :hmm:
 
 
rekda2 
Nowy User - Witamy ;)

BMW: 320i
Imię: Darek
Silnik: M52
Nadwozie: Sedan
Wiek: 37
Dołączył: 16 Cze 2012
Posty: 8
Skąd: www
Wysłany: 25-07-14, 10:35   2014. e36 320i z 95r. rozladoeuje akum.

Panowie, e36 320i z 95r. rozładowywuje akum, problem z przeksznikiem r6_5pinowy_ Światła. Gdy wszystko wyłaczone pobor pradu 0.15A. nie mam alarmu ani żadnych bajer, wszystko orginalł, czasem znikna mi swiatlła i nie moge ich uruchomic, Przekaźnik R6 sie grzeje gdy wszystko jest wylaczone._ Gdy wyciagam i wkładam ten przekaźnik słysze jak styki pracuja. Dlaczego ten przekaźnik pobiera prąd? Jaki piwinien być orginalny w miejscu R6, podpowiem że ten ma 5 nóżek, orginał był brązowy. Wyciągałem wszystkie bezpieczniki i prąd dalej uchodzi, przekaźnik sie grzeje. Czyto może być komputer? Kto w okolicach Tychy moze mi go pod kompa podpiąć? Podejrzewam ze to nie wina przekaźnika tylko problem z jakimś włącznikiem swiateł, stacyjka, przecież po wyciagnieciu kluczyka wszystko powinno być rozłączone!

 
 
Marcinp 


BMW: E30 325i
Imię: Marcin
Silnik: M20b25
Nadwozie: Cabrio
Pomógł: 22 razy
Wiek: 38
Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 243
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 08-08-14, 15:40   

0,15 to dużo za dużo.
Po wyciągnięciu kluczyka powinno się wszystko wyłączyć pod warunkiem że nie masz zwary. Jak wypiąłeś wszystkie bezpieczniki, a pobór nie spadł to raczej sobie sam nie poradzisz. To szukanie igły w stogu siana. Możesz odpinać metodą prób i błędów wszystko co się da, może Ci się uda, jak nie- elektryk.
Pzdr
_________________
Jeśli uważasz, że pomogłem, możesz kliknąć "pomógł". Dziękuję.
Posiadam praktycznie wszystkie części do e30, jeśli coś potrzebujesz zapraszam na PW.
 
 
KOPYCIARZ 



BMW: E36 coupe
Imię: ARKADIUSZ
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 60 razy
Wiek: 23
Dołączył: 09 Lut 2013
Posty: 1535
Skąd: Krapkowice
Wysłany: 08-08-14, 20:54   

rozrusznik i alternator odepnij... Ktorys z nich musi brac prad.
_________________
jeśli pomogłem kliknij w "pomógł"


chcesz auto do driftu ?
-kup Silve lub 240 SX

chcesz wygodne auto ?
-kup mercedesa

chcesz szybkie auto ?
-kup Honde z silnikiem B16 lub B18

-jeśli chcesz wszystko na raz kup BMW ! ;)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum www.bmw3er.pl powered @ 18.01.2008
Kontakt: bmw3er@bmw3er.pl
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 15