Forum BMW3ER Strona Główna
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Współpraca z forum: bmw3er@bmw3er.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Swap z e34 m50b20 do e36m43 wiazka e34
Autor Wiadomość
Neo1991 
Nowy User - Witamy ;)

Dołączył: 02 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 02-09-16, 18:06   Swap z e34 m50b20 do e36m43 wiazka e34

Witam
Moje auto to e36m43b16 z dokładnym w breloku iimmobilizerem zakupilem silnik z e34 m50b20 vanos bez immobilizera ze skrzynia i wiazka i kompem z e34. Chciałbym zapytac czy silnik odpali na wiazce z e 34?
Wiem ze sa przerobki typu pociagniecie plusa do aku oraz skrzynki bezpiecznikow tylko czy piny w wiazce beda zgadzac sie z tymi w moim aucie?

Wtyczka wiazki z silnika e34m50b20 vanos



Wtyczka wiazki silnika e36 m43b16


Prosze o pomoc
Wtyczka do ktorej bedzie podlaczany silnik w moim e36
 
 
disu 
BMW Fan



BMW: E36 328
Imię: Daniel
Silnik: M52B28
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 49 razy
Wiek: 22
Dołączył: 16 Mar 2014
Posty: 871
Skąd: Krosno

Wysłany: 02-09-16, 20:05   

zmień wiązke na taką od E36 z tego samego silnika
_________________
Moje 328 ;)
http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=41609
 
 
Neo1991 
Nowy User - Witamy ;)

Dołączył: 02 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 02-09-16, 21:44   

problem w tym ze w silniku z e34 jest komputer siemensa, alternator valeo itd

a z tego co wyczytałem nie wiem ile w tym prawdy w e36 są tylko wiązki pod osprzt bosha.
tak wiec napewno komputer bede musiał bosha załatwic i tez nie wiem czy bedzie to grało z reszta osprzetu. co ty o tym myslisz ? sa wiazki siemensa pod e36 tak zeby tylko sama wiazke zmienic ?

////
znalazłem 2 schematy rozpisane pod kilka modeli, pozwolilem sobie wyciagnac z nich tylko to co potrzebuje i połączyc je w jedno zdjcie. i teoretycznie wychodzi ze bedzie wszystko pasowac oprocz pinu nr 22 w e36 to sonda lambda a w e34 wiazce to datalink servo tronic control.



jesli jest taka mozliwosc zeby wszystko mi działało rownierz sonda lambda wolalbym zostac przy wiazce z e34, kupic rozwaloną wiazke z e36 za grosze i przekładac wszystkie kable tak by bylo jak w e36.
 
 
chudy 
7.62mm



BMW: e30
Silnik: m30b35 ?
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 1441
Skąd: Poznań
Wysłany: 02-09-16, 22:25   

jesli to m50b20 vanos to masz na siemensie
_________________

 
 
 
KOPYCIARZ 



BMW: E36 coupe
Imię: ARKADIUSZ
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 60 razy
Wiek: 23
Dołączył: 09 Lut 2013
Posty: 1541
Skąd: Krapkowice
Wysłany: 03-09-16, 00:15   

Podlaczasz i bedzie dzialac. Jakbys mial m40 u siebie to bys musial kilka pinow poprzekladac. A tak to bedzie smigac.
_________________
jeśli pomogłem kliknij w "pomógł"


chcesz auto do driftu ?
-kup Silve lub 240 SX

chcesz wygodne auto ?
-kup mercedesa

chcesz szybkie auto ?
-kup Honde z silnikiem B16 lub B18

-jeśli chcesz wszystko na raz kup BMW ! ;)
 
 
 
Neo1991 
Nowy User - Witamy ;)

Dołączył: 02 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 03-09-16, 09:21   

KOPYCIARZ napisał/a:
Podlaczasz i bedzie dzialac. Jakbys mial m40 u siebie to bys musial kilka pinow poprzekladac. A tak to bedzie smigac.
sonda lambda tez bedzie normalnie dzialac? Bo ten pin 22 zielono bialy kabel jest od sondy w e36
 
 
KOPYCIARZ 



BMW: E36 coupe
Imię: ARKADIUSZ
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 60 razy
Wiek: 23
Dołączył: 09 Lut 2013
Posty: 1541
Skąd: Krapkowice
Wysłany: 06-09-16, 23:26   

przecierz kable z sondy sa w wiazce komputera i wiazkce silnika a nie kabinowej wiec co ma nie dzialac?
pamietaj aby sonde zmienic na siemensa i tyle
_________________
jeśli pomogłem kliknij w "pomógł"


chcesz auto do driftu ?
-kup Silve lub 240 SX

chcesz wygodne auto ?
-kup mercedesa

chcesz szybkie auto ?
-kup Honde z silnikiem B16 lub B18

-jeśli chcesz wszystko na raz kup BMW ! ;)
 
 
 
disu 
BMW Fan



BMW: E36 328
Imię: Daniel
Silnik: M52B28
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 49 razy
Wiek: 22
Dołączył: 16 Mar 2014
Posty: 871
Skąd: Krosno

Wysłany: 08-09-16, 14:54   

Neo1991 napisał/a:
problem w tym ze w silniku z e34 jest komputer siemensa, alternator valeo itd

a z tego co wyczytałem nie wiem ile w tym prawdy w e36 są tylko wiązki pod osprzt bosha.


tak są w E36 przy M50 wiązki simensa, np M50B20 Vanos (jest wlasnie na simensie) tak samo jak w e34
_________________
Moje 328 ;)
http://bmw3er.pl/viewtopic.php?t=41609
 
 
KOPYCIARZ 



BMW: E36 coupe
Imię: ARKADIUSZ
Nadwozie: Coupe
Pomógł: 60 razy
Wiek: 23
Dołączył: 09 Lut 2013
Posty: 1541
Skąd: Krapkowice
Wysłany: 08-09-16, 16:55   

Za wczasu zanim wsadzisz silnik zmien sobie miske i smok z e36
_________________
jeśli pomogłem kliknij w "pomógł"


chcesz auto do driftu ?
-kup Silve lub 240 SX

chcesz wygodne auto ?
-kup mercedesa

chcesz szybkie auto ?
-kup Honde z silnikiem B16 lub B18

-jeśli chcesz wszystko na raz kup BMW ! ;)
 
 
 
Neo1991 
Nowy User - Witamy ;)

Dołączył: 02 Wrz 2016
Posty: 4
Skąd: Tarnowskie Góry
Wysłany: 06-01-17, 20:19   

Witam Wszystko juz pozmieniane.
zakupiłem jednak wiazke od e36 vanos z dme siemens i włozyłem ją do tego silnika.
czy m50b20 vanos siemens z wiazka z e36 bedzie pasłowała do fabrycznych pinow pod maska z m43b16 bez przemiany pinow ? :bmw:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum www.bmw3er.pl powered @ 18.01.2008
Kontakt: bmw3er@bmw3er.pl
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 15